Marieke de Bruijn

Biografie

Marieke de Bruijn, (Maria Adriana) geboren in Apeldoorn in 1967, begon met vioolspelen op tienjarige leeftijd. Zij studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en behaalde daar in 1995 haar diploma cum laude. Haar leraren waren Bouw Lemkes, Peter Brunt en Istvan Parkanyi. Gedurende twee jaar studeerde zij aan de University of Wisconsin in de Verenigde Staten bij Vartan Manoogian. Zij nam deel aan vele internationale masterclasses en festivals.

 

Na haar afstuderen werkte zij in Nederlandse orkesten en ensembles waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het  Schönbergensemble. Gedurende zeven jaar speelde zij 1steviool in Amsterdam Sinfoniëtta.

 

Sinds 2002 is zij zich gaan specialiseren in kamermuziek en muziektheater. Zij verdiepte zich in muziekstijlen zoals Argentijnse Tango en Gypsy- en Jazzmuziek, en maakte eigen voorstellingen. De ensembles waar ze mee optrad waren: Het Vondelkwartet, Tango Rosa Rio, Trio Vidalita. Eigen producties zijn: Piazzolla, a portrait, 100 Jaar tango achter de dijken, De dans van de engel, Van Amadeus tot Zappa. Ook maakte ze diverse jeugdproducties: Vlieg met me mee, Vier jaargetijden vliegen voorbij (i.s.m. Oorkaan), De Nacht Wacht, De Kleine Mozart.

Marieke de Bruijn speelt nu: "Schubert, het leven van een muzikaal genie".


Marieke de Bruijn is oprichter en leider van Het Dutch String Collective, een ensemble dat zowel concerten geeft als in de studio te vinden is voor het opnemen van filmmuziek en meewerkt aan c.d.’s voor verschillende artiesten. Tevens is ze concertmeester van Het Promenadeorkest. Het Dutch String Collective treedt op met Ellen ten Damme, Douwe Bob, Di-rect, Danny Vera, Jacqueline Govaert, Anne Soldaat, Tim Knol, The Analogues en vele andere artiesten.

Zij is een van de 50 musici van het muzikantencollectief Splendor Amsterdam